COMUNICAT:
Diseminarea rezultatelor proiectului „Complex de servicii integrate” Pianu – moment de bilanț și gânduri de viitor
Comuna Pianu în parteneriat cu Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia, organizează luni 5 decembrie a.c., începând cu orele 10.00, Sesiunea de diseminare a rezultatelor finale ale proiectului Complex de servicii integrate Pianu. Evenimentul va avea loc în cadrul Centrului de zi pentru copii Strungari, comuna Pianu, județul Alba.
Aflat în implementare până la sfârșitul anului, proiectul vizează dezvoltarea gradului de coeziune socială pentru 490 de copii aflați în situații de risc și este finanţat cu suma de 1.943.931,60 lei prin Programul RO10 – CORAI, susținut de Granturile SEE 2009-2014, şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.
Este proiectul prin care s-a reușit finalizarea ”Campusului școlar ” Strungari, demeres important pentru acțiunea asupra cauzelor care generează abandon școlar și marginalizare socială. Merită amintită contribuția serviciilor furnizate în campus la creșterea participării școlare din satele de munte Plaiuri, Purcăreți, Tonea, Mărgineni, Mugești, Călene, Bocșitură și Goasele, sate din care am avut sau avem în prezent beneficiari.
”Partenerii proiectului așteaptă cu satisfacția lucrului bine făcut sesiunea de diseminare pentru a promova un model integrat de acțiune asupra cauzelor care generează risc de excluziune socială pentru copii. Este un model care și-a dovedit viabilitatea în decursul anilor și care sperăm să fie replicat și în alte comunități și școli”, ne-a declarat primarul comunei Pianu, domnul Petruse Marin Ioan.
Obiectivele, rezultatele și indicatorii proiectului sunt atinse, unele chiar depășite, și merită precizată implicarea partenerilor, a echipei proiectului, a școlilor asociate și a voluntarilor în procesul de implementare.
Elementul inovator al proiectului îl constituie Rețeaua de asistență socială școlară prin care s-a acționat pentru a îmbunătăți relația școală –familie – comunitate. La ea sunt asociate 10 școli din Alba Iulia, Cugir, Zlatna și comunele Almașu Mare, Săliște, Săsciori și Pianu. Prin rețea s-au făcut investigații complexe pentru a identifica cauzele care generează risc educațional, dar și acțiuni de educare a comportamentului, recreative și de socializare prin animație socio educativă.
În timpul sesiunii se va prezenta modelul de incluziune socială al partenerilor, precum și rezultatele obținute în cadrul proiectului în vederea transferabilității acestora spre alți actori sociali. Agenda sesiunii cuprinde și un moment rezervat prezentării modalităților de asigurare a sustenabilității, având în vedere faptul că durata de finanțare se încheie la 31 decembrie 2016.
Relații suplimentare pot fi obținute de la sediul administrativ al proiectului, Comuna Pianu, str. Principală nr.94 tel/fax: 0258761111 email: primariacomuneipianu@yahoo.com, persoana de contact manager proiect, Catargiu Camelia Cristina sau de la Asociația ”Sprijiniți Copiii,, Email: ascpianu@yahoo.com, persoana de contact Neag Mariana, coordonator complex .
Asistent relații publice și comunicare,
Tor Maria