Share This Post

Actualitate / Carusel de știri

Diseminarea rezultatelor proiectului „Complex de servicii integrate” Pianu – moment de bilanț și gânduri de viitor

Diseminarea rezultatelor proiectului „Complex de servicii integrate” Pianu – moment de bilanț și gânduri de viitor

COMUNICAT: 

Diseminarea rezultatelor proiectului „Complex de servicii integrate” Pianu – moment de bilanț și gânduri de viitor

Comuna Pianu în parteneriat cu Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia, organizează  luni 5 decembrie a.c., începând cu orele 10.00,  Sesiunea de diseminare a rezultatelor finale ale proiectului Complex de servicii integrate Pianu.  Evenimentul va avea loc în  cadrul Centrului de zi pentru copii  Strungari, comuna Pianu, județul Alba.

Aflat în implementare  până la sfârșitul anului, proiectul vizează  dezvoltarea gradului de coeziune socială pentru 490 de copii  aflați în situații de risc  și este  finanţat cu suma de 1.943.931,60 lei  prin  Programul RO10 – CORAI, susținut  de Granturile SEE 2009-2014, şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Este proiectul prin care s-a reușit finalizarea ”Campusului școlar ” Strungari, demeres important pentru acțiunea asupra cauzelor care generează abandon școlar și marginalizare socială. Merită amintită contribuția serviciilor furnizate în campus la creșterea participării școlare din satele  de munte  Plaiuri, Purcăreți, Tonea, Mărgineni, Mugești, Călene, Bocșitură  și Goasele, sate din care am avut sau avem în prezent beneficiari.

”Partenerii proiectului așteaptă cu satisfacția lucrului  bine făcut sesiunea de diseminare pentru  a promova un model integrat de acțiune asupra cauzelor care generează risc de excluziune socială pentru copii. Este un model  care și-a dovedit viabilitatea în decursul anilor și care  sperăm să fie replicat și în alte comunități și școli”, ne-a declarat primarul comunei Pianu, domnul Petruse Marin Ioan.

Obiectivele, rezultatele și indicatorii proiectului sunt atinse, unele chiar depășite,  și merită precizată implicarea  partenerilor, a echipei proiectului, a școlilor  asociate și a voluntarilor în procesul de implementare.

Elementul inovator al proiectului îl constituie Rețeaua  de asistență socială școlară  prin care s-a acționat pentru a îmbunătăți relația școală –familie – comunitate. La ea sunt asociate 10 școli din Alba Iulia, Cugir, Zlatna și comunele Almașu Mare, Săliște, Săsciori și Pianu. Prin rețea s-au făcut investigații complexe pentru a identifica cauzele  care generează risc  educațional, dar și acțiuni de educare a comportamentului,   recreative și de socializare prin animație socio educativă.

În timpul sesiunii se va prezenta modelul de incluziune socială al partenerilor,  precum și rezultatele obținute în cadrul proiectului în vederea transferabilității acestora spre alți actori sociali. Agenda sesiunii cuprinde și un  moment  rezervat prezentării modalităților de asigurare a sustenabilității, având în vedere faptul că durata de finanțare se încheie la 31 decembrie 2016.

Relații suplimentare pot fi obținute de la sediul administrativ al proiectului, Comuna Pianu, str. Principală nr.94 tel/fax: 0258761111 email: primariacomuneipianu@yahoo.com,  persoana de contact manager proiect, Catargiu Camelia Cristina sau de la Asociația ”Sprijiniți Copiii,, Email: ascpianu@yahoo.com,  persoana de contact Neag Mariana, coordonator complex .

Asistent relații publice și comunicare,

Tor Maria

Share This Post

Asociația „Sprijiniți copiii“ este o structură privată, non-profit care acționează alături de actori relevanți din societate pentru dezvoltarea și incluziunea socială a copiiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte