Share This Post

Actualitate

La Strungari s-a finalizat primul Campus școlar din mediul rural din Romania

La Strungari s-a finalizat primul Campus școlar din mediul rural din Romania

Amestec ciudat de arhaic și modern, satul Strungari este atipic pentru țara noastră și spunem acest lucru având în vedere acțiunea strategică și integrată desfășurată aici pentru educarea copiilor din zona montană defavorizată. Până mai ieri, copiii de la sat mergeau să învețe carte la oraș. Acum, datorită dezvoltării Centrului educativ ”Casa din munte”, la școala din Strungari învață și copii din cătunele orașului Cugir, sau din comunele învecinate – Săliște și Săsciori, copii care altfel ar trebui să meargă pe jos zeci de kilometri, sau să abandoneze școala, deoarece în localitatea de domiciliu aceasta s-a închis, sau există doar pentru ciclul primar.

”Din anul 2002, cu pași siguri și ancorați în realitățile sociale ale zonei, am gândit și dezvoltat structurile necesare unui Campus școlar, realizare bazată pe munca în parteneriat cu Asociația ”Sprijiniți copiii” și implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Campusul este organizat în vatra satului, o vatră de tip nou, unde în jurul bisericii și a școlii – piloni statornici ai societății românești – se dezvoltă serviciile sociale”, ne-a declarat primarul Marin Petruse.

În prezent, Comuna Pianu în parteneriat cu Asociația ”Sprijiniți Copiii” desfășoară proiectul ”Complex de servicii integrate ”, demers prin care s-a reușit modernizarea ”Casei din munte”, înființarea Locului de joacă, dar și a unei rețele de asistență socială școlară la care au aderat zece școli dintre care opt provin din zona montană defavorizată. Proiectul este finanţat prin Programului RO10 – CORAI, program derulat prin intermediul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Cu o valoarea a finanțării de 1.943.931,60 lei, proiectul a contribuit la finalizarea primului campus școlar din mediul rural din Romania.

Joi, 19 mai, începând cu orele 10,00 se va desfășura evenimentul de deschidere oficială a ”Casei din munte”, cladire extinsă, modernizată și dotată la standarde de siguranță și confort în care vom furniza servicii pentru copii cu risc de abandon scolar din zona montană defavorizată.
Informații suplimentare se pot solicita la tel: 0258761111 sau email ascpianu@yahoo.com, persoana de contact Catargiu Cristina Camelia, coordonator proiect.

Asistent relații publice și comunicare,
Tor Maria

Share This Post

Asociația „Sprijiniți copiii“ este o structură privată, non-profit care acționează alături de actori relevanți din societate pentru dezvoltarea și incluziunea socială a copiiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte