Share This Post

Actualitate / Carusel de știri / Relatii publice

Anunt cresa din sura

CREȘA DIN ȘURĂ PIANU  – sau cum poți face  BINE  pe …BURSA BINELUI

Important: BURSA BINELUI  este o  platformă dezvoltată de BCR în parteneriat cu EuPlatesc, inițiativă  care  îşi propune să aducă împreună organizaţiile care au nevoie de sprijin pentru a-şi desfăşura proiectele şi oamenii care vor să investească în faptele bune.

Gândurile mele de azi sunt  despre puterea de a face bine. Se spune că ”Unde este binefacere şi iubire, acolo este şi Dumnezeu” și viața mi-a dovedit că așa este! Am făcut bine și am uitat, dar niciodată nu am să uit binele primit! Să faci bine se învață ! Să primești binele și să-l dai mai departe este construcția la care vă rog să puneți fiecare câte o cărămidă pentru a deveni trainică, deoarece omuleții de la țară vor o creșă ca …afară!. Eu cred cu tărie în copii și în faptul că depinde doar de noi, adulții, să creștem copii buni într-o lume nebună!

Și mai cred că ”ATITUDINEA FACE ALTITUDINEA” ! Nu, nu este un joc de cuvinte! Dimpotrivă,  este un crez ! Ce înseamnă pentru mine copii buni? înseamnă să fie pregătiți pentru viață și pasul unu îl reprezintă  educația. Pe primul loc educația de acasă și apoi  cea  din afara casei. Pentru aceasta din urmă, adică  creșă, grădiniță, campus școlar  etc. am trudit  în ultimii  30 de ani.

Mulți știti despre ce vorbesc și  cunoașteți rezultatele obținute de Asociațiile ”Sprijiniți copiii” și CERESS , în parteneriat cu zeci de instituții publice și private, dar pentru a înțelege mai bine că fără perseverență nu se pot realiza  visele,  vă prezint câteva date despre truda mea pentru a avea bani să continuăm activitățile în cresă.  Să lăsăm cifrele să vorbească: între 10.09.2021  și  azi, ( 17  februarie a.c  ) am trimis , de aici din SUA, 2568 de mesaje de promovare a proiectului și  apelare la susținere prin donații on line. Au răspuns  mesajelor mele  426  dintre  destinatari și au promis că ne susțin. Ce frumos! Ce neașteptat! Gradul de receptivitate  la mesaje (16,58  %) este mai mare  decât cel din  statistici similare! Dintre cei care au răspuns mesajelor mele au donat  până în prezent 110 adică 25,82 %  au devenit deja constructorii binelui pentru antepreșcolarii din comuna Pianu, județul Alba. Cei care au donat  sunt risipiți prin lumea largă : 10  țări din 4 continente și eu le  sunt recunoscătoare pentru că sunt alături de noi în efortul pe care îl facem ca să nu piară școala de la țară din Romania.

S-au donat sume între 10 – 1000 lei !  Asta da colaborare globală pentru a face bine pe Bursa binelui! Am reușit, datorită donatorilor,  să avem 35% din bugetul necesar unui an școlar, deci mai este mult până departe și avem nevoie în continuare de susținere!  Sunt convinsă că și alți oameni de bine se vor alătura  proiectului, iar  modelul nostru de creșă rurală  sper că va fi preluat și în alte comunități pentru că  s-a dovedit  că între 1-3 ani creierul copiilor este de două ori mai activ decât al unui adult,  dacă este stimulat adecvat vârstei și nevoilor individuale de  dezvoltare.  Dacă te numeri printre cei care doresc să contribuie la educația copiilor din mediul rural, intră te rog pe www.bursabinelui.ro , caută în județul Alba proiectul Creșa din șură, citește  informațiile despre ceea ce facem și donează on line cât își permite bugetul !

Proiectul  este derulat de Asociația CERESS în parteneriat cu ”Sprijiniți copiii” și comuna Pianu.

Vă mulțumesc oameni buni,  oriunde v-ați afla !

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte