Share This Post

Actualitate / Carusel de știri / Relatii publice

”Măsuri integrate de incluziune școlară în satele de munte” – un proiect care susține prevenirea abandonului școlar

Proiectul se desfășoară în 8 grădinițe, 9 școli primare și 5 școli gimnaziale din satele Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari, Purcăreți, Răchita, Căpîlna, Loman, Pleși și Tonea. Toate satele sunt învecinate, iar partea montană reprezintă peste 85% din suprafața localităților amintite, acestea fiind așezate pe o diferență de nivel de la 300 m până la 1374 m.

Scăderea populației, inclusiv a celei școlare, a condus la închiderea unor structuri de învățământ. În prezent nu există grădiniță în satele Plaiuri, Mugești, Călene, Margineni, Tonea și Pleși. Totodată, există doar învățământ primar în Purcăreți, Mugești, Căpîlna, Pleși și Tonea, fapt care a condus la migrarea populației școlare spre școlile din Strungari (Campus scolar) și Loman (internat).

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Dezvoltarea unui sistem integrat de identificare, înregistrare și susținere a 340 de copii din 13 sate izolate de munte să frecventeze învățământul ante-preșcolar și preșcolar.
  2. Promovarea accesului egal la învățământul școlar primar și secundar de calitate pentru 350 de elevi din 13 sate izolate de munte.

Detalii:

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte