Share This Post

Actualitate / Carusel de știri

Școala altfel – prilej de dezvoltare a simțului practic al copiilor

Școala altfel  – prilej de dezvoltare a simțului practic al copiilor

Școala altfel  – prilej de dezvoltare a simțului practic al copiilor

În ziua de 1 Martie   a.c, Asociația ”Sprijiniți copiii ” și Total Center Cugir au organizat pentru  elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Strungari un eveniment de suflet. Denumit sugestiv  ”Primăvara se sărbătorește la Strungari”,  acesta a cuprins acțiuni practice de dezvoltare a creativității și imaginației  copiilor prin realizarea de mărțișoare  și lumânări decorative.

Fiecare copil ,  ajutat de specialiștii celor  două organizații,  a confecționat  un mărțișor sub formă de insignă cu ajutorul  unei prese speciale și pe baza explicațiilor primite. De menționat că modelul pentru presat  a fost  pregătit de către copii în funcție de îndemânarea și simțul artistic .

Un alt moment mult așteptat constă în  urmărirea unui proces tehnologic de realizare a lumânărilor sculptate, dar și implicarea celor mai mari în realizarea acestora folosind culorile  martișorului .

Activitățile au loc în cadrul  Centrului de zi  pentru copii,  locație  aflată în curtea școlii și care are mai multe încăperi în care pot fi desfășurate activități lucrative,  practice pentru toți cei 51 de elevi înscriși în acest an școlar.

Școala altfel – prilej de dezvoltare a simțului practic al copiilor

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte