Share This Post

Actualitate / Relatii publice

Cu finanțare prin POCU 2014- 2020, 199 de elevi au benficiat de excursii educaționale în cadrul proiectului “Măsuri integrate de incluziune școlară în satele de munte”

 

Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia continuă desfășurarea activităților de educație nonformală destinate grupului țintă elevi În cadrul proiectului” Măsuri integrate de incluziune școlară în satele de munte”. În această perioadă s-a analizat stadiul de implementare al subactivităților și au fost evidențiate principalele rezultate care contribuie la realizarea obiectivului ”Promovarea accesului egal la învățământul școlar primar și secundar de calitate pentru 350 de elevi din 13 sate izolate de munte”.

Un loc aparte în atingerea indicatorilor l-au avut cele 5 excursii educaționale la care au participat 199 de beneficiari înscriși la structurile școlare din comunele Pianu și Săsciori. Excursiile s-au desfășurat pe un traseu stabilit prin cererea de finanțare cuprinzând localitățile Alba Iulia, Aiud, Turda şi Cluj Napoca. Scopul acțiunii a vizat dezvoltarea cunoștințelor din domeniul istoriei, religiei, geografiei, bilogiei, artei, iar principalele obiective vizitate au fost: Cetatea Alba Carolina; Muzeul de Științe Naturale (Aiud), Salina Turda și Gradina  Botanica Cluj Napoca. Pentru majoritatea dintre ei a fost prima excursie, iar pentru unii prima ieșire din satul în care domiciliază: Loman, Căpîlna, Răchita, Strungari , Purcăreți , Mărgineni, Călene și Mugești.  Pe parcursul celor 5 excursii beneficiarii au fost insoțiți de o echipă formată din experți ai proiectului și voluntari – cadre didactice care își desfășoară activitatea în cadrul școlilor gimnaziale Pianu de Sus și Săsciori, parteneri asociați  proiectului.

Impresiile beneficiarilor au fost cuprinse în jurnalul fiecărei excursii, acesta consituind o modalitate de dezvoltare a capacității de exprimare a faptelor, trăirilor și sentimentelor prin mesajul scris.

În anul școlar  viitor mai sunt planificate alte 5 excursii, astfel până la finalizarea proiectului toți cei 350 membri ai grupului țintă elevi vor beneficia de Subactivitatea 6.5 excursii educaționale.

Costul desfășurării excursiilor este cuprins în  bugetul proiectului ”Măsuri integrate de incluziune școlară în satele de munte”, implementat până în luna iulie 2021 de Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia în parteneriat cu Asociația CERESS Alba și Comuna Pianu.

Detalii suplimentare se pot obține la telefon/fax: 0258/813800 sau email ascalba@yahoo.com, persoană de contact  Chirilă Claudia Gabriela, manager proiect.

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte