Share This Post

Actualitate

Tabără de incluziune socială la Strungari – seria a treia

Tabără de incluziune socială la Strungari – seria a treia

COMUNICAT DE PRESĂ

Tabără de incluziune socială la Strungari – seria a treia

 

În cadrul proiectului ”Complex de servicii integrate” Pianu, implementat de către  Comuna Pianu și Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia,  în perioada 01.08.2016 – 10.08.2016, la Strungari,  se desfășoară  seria a treia a Taberei de incluziune socială pentru copii  ”10 zile fără griji”.

Proiectul este finanţat cu suma de 1.943.931,60 lei prin  Programul  RO10 – CORAI, program  derulat  prin  intermediul  Mecanismului Financiar SEE 2009-2014  şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Beneficiarii acestei serii sunt elevi ai școlilor gimanaziale  din Almaşu Mare şi Zlatna, copii care provin din familii  aflate în situaţii de risc, stare  socială care le marchează în mod negativ dezvoltarea.  ”Majoritatea dintre aceștia se află pentru prima dată într-o tabără, iar noi le vom asigura condițiile necesare  pentru o vacanță frumosă,  fără griji,  desfășurată într-un loc pitoresc și  locații modernizate prin proiecte sociale”, ne-a declarat primarul comunei Pianu, domnul Petruse Marin Ioan.

Programul taberei  cuprinde diverse activităţi care au ca scop principal socializarea, cunoașterea și valorificarea potențialului individual și de grup, odihnă activă, jocuri de dezvoltare a inteligenţei şi creativităţii, participarea la acţiuni de ecologizare şi redare a frumuseţilor naturii etc.  Tabăra,  fiind organizată într-o zonă de munte cu aer curat și  o viață spirituală aparte, cuprinde drumeţii pentru cunoașterea specificului local  și strângerea de resurse naturale pentru confecționarea  de produse în cadrul atelierelor de creație; vizite la Mănăstirea Afteia până la care se va merge prin pădure cu popasuri şi jocuri multe, vizită la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Strungari. De asemenea sunt prevăzute și ora de istorie ”Legiunea XIII Gemina Apulum ” în cadrul căreia copiii vor avea ca invitaţi specialiști de la Muzeul Unirii Alba Iulia, o activitate de familiarizare cu rolul și importanța instituțiilor statului care va fi susținută  de brigăzi ale  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba,  vizitarea Cetatății și a Parcului  de aventură din Alba Iulia, precum și a Complexului muzeal Pianu de Sus. Totodată, pe terenul de joacă amenajat prin proiect, se vor organiza competiții sportive și jocuri pentru dezvoltarea încrederii, a curajului și a dorinței de a învinge.

Ca noutate pentru această serie de tabără este întâlnirea copiilor cu „Biblioteca pe patru roţi” –  Bibliobusul  din Alba Iulia  care le va aduce mai aproape magia cărților.

Echipa de implementare care este implicată în activitățile taberei este formată din: coordonator tabără, 2 animatori socio-educativi, un asistent social, un psihopedagog, cadrele didactice din școlile asociate, personal administrativ și tineri voluntari instruiți în incluziune socială.

Relații suplimentare pot fi obținute de la sediul administrativ al proiectului, Comuna Pianu, str. Principală nr.94 tel/fax: 0258761111 email: primariacomuneipianu@yahoo.com, persoana de contact manager proiect, Catargiu Camelia Cristina sau de la Asociația “Sprijiniți Copiii” Email: ascpianu@yahoo.com, persoana de contact Tör Maria, asistent relații publice și comunicare.

Asistent relații publice și comunicare, Tör Maria

Share This Post

Asociația „Sprijiniți copiii“ este o structură privată, non-profit care acționează alături de actori relevanți din societate pentru dezvoltarea și incluziunea socială a copiiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte