Studii si rapoarte

Asociația ”Sprijiniți copiii”  desfășoară periodic acțiuni de investigare a situației sociale şi economice a persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunităţilor. Practicăm metode diferite  pentru a cunoaște realitatea din teren, dar de cele mai multe ori folosim ancheta, prilej de a relaționa cu familiile țintă, reprezentanți ai administrației publice, școlilor, bisericii, ONG , mediul de afaceri etc.

Complexitatea datelor pe care le culegem depinde de tematica pentru care desfășurăm studiile și modul de valorificare a acestora, respectiv pentru fundamentare ade proiecte și /sau strategii de dezvoltare. Cele mai frecvente domenii din care culegem , preliucrăm și administrăm date sunt :

  • Educație și formare profesională
  • Asistență socială
  • Dezvoltare locală
  • Dezvoltare organizațională
  • Antreprenoriat social

Un alt segment important de studii și analize  este pentru sute de beneficiari  din proiecte pentru care culegem  permanent date despre nivelul de dezvoltare fizică, educațională, socială și a gradului de incluziune în grupurile și comunitățile din care fac parte.  În acest tip de investigații utilizăm un cumul de metode, tehnici și instrumente , iar mecanismul nostru de operare este format din:

 

Tipuri de analize/studii Frecvența utilizării Metode , tehnici , instrumente Documente și modalități  de valorificare
Cunoaștere nivelui de dezvoltare și integrare La intrarea în proiect Analiza de documente; Observarea participativă; interviuri cu beneficiarii/părinții/ cadrele didactice/ experți din proiect; fișe pentru identificarea nivelui de dezvoltare și autocunoaștere  etc. Rapoarte; Note informative; Baze de date ;

Fundamentarea serviciilor și activităților;

Planificarea și furnizarea de servicii individializate și de grup;

Evaluarea impactului produs de proiecte

Cunoașterea progresului

 

Pe durata implementării
La ieșirea din proiect

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte