Share This Post

Actualitate

Tabără de instruire pentru voluntarii de incluziune socială

Tabără de instruire pentru voluntarii de incluziune socială

Comuna Pianu în parteneriat cu Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia au organizat în luna iunie 2015 Tabăra de instruire pentru voluntarii de incluziune socială pentru 20 de voluntari. Timp de 7 zile voluntari au participat la activități tematice care au contribuit la dezvoltarea nivelului de cunoștințe si deprinderi specifice incluziunii sociale pentru voluntarii care lucrează cu copiii aflați în situații de risc. Sesiunile tematice la care au participat voluntarii au fost: Cunoașterea specificului Incluziunii Sociale (Definiții generale si formarea unor atitudini pozitive fata de Incluziunea Socială), Promovarea modelului de incluziune socială practicat de Asociația ”Sprijiniți Copiii” , Incluziune Socială prin Animație Socio – Educativă (Definiții generale și tehnici de animație socio-educativă), Incluziune Socială prin obiceiuri și tradiții (Prezentarea obiceiurilor, tradițiilor și a porturilor populare. Programul taberei a fost dinamic, iar pe lângă sesiunile animație amintite mai sus a cuprins aplicații practice, precum: activități de incluziune socială prin joc, vizite la lăcașurile de cult din zonă etc. In urma finalizării taberei fiecare participant a semnat un Contract de voluntariat cu Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia, contract care i-a dat dreptul de a face parte din echipa proiectului. Voluntarii și-au asumat rolul de a desfășura activități de animație socio – educativă în școlile unde au fost repartizați cu scopul de a crește gradul de integrare școlară și socială a copiilor. Tabara face parte din cadrul proiectului Complex de Servicii integrate Pianu, iar resursele financiare au fost asigurate cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009 -2014 și administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Socială.

Relații suplimentare despre proiect pot fi obținute de la sediul administrativ al proiectului, Comuna Pianu, str. Principala nr. 94 tel/fax:0258761111 email: primariacomuneipianu@yahoo.com, persoană de contact manager proiect, Catargiu Camelia Cristina sau asistent relații publice și comunicare Savu Maria , tel/fax: 0258/813800.

Share This Post

Asociația „Sprijiniți copiii“ este o structură privată, non-profit care acționează alături de actori relevanți din societate pentru dezvoltarea și incluziunea socială a copiiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte