Share This Post

Actualitate

Incluziune socială prin tabere de vară

Incluziune socială prin tabere de vară

COMUNICAT DE PRESĂ

Incluziune socială prin tabere de vară

În cadrul proiectului ”Complex de servicii integrate” Pianu, în perioada 25.06.2016 – 31.08.2016 este planificată să se desfășoare activitatea Tabără  de incluziune socială pentru copii ”10 zile fără griji” .

Precizăm faptul că proiectul se bazează pe un  parteneriat  format din Comuna Pianu și Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia și pe colaborarea a 10 școli asociate. Proiectul este finanţat cu suma de 1.943.931,60 lei prin  Programului RO10 – CORAI, program  derulat  prin  intermediul  Mecanismului Financiar SEE 2009-2014  şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Tabăra  formată din 5 serii pentru 160 de copii se va  organiza în Centrul educativ ”Casa din munte” Strungari,  sat izolat cu un potențial natural, istoric  și uman deosebit , unde copiii vor avea prilejul să descopere o altă lume în care datinile şi credinţele populare sunt respectate şi practicate de localnici, dar au fost asimilate și elemente moderne care le-au ușurat viața. În cadrul taberei vor fi implicați 50 de speciliști:  asistent social, sociolog,  psihopedagog, pedagog școlar, consilier de carieră, animatori socio educativi, cade didactice din școlile asociate, personal administrativ, precum și tineri voluntari instruiți în incluziune socială. Rolul lor este sa susțină copiii să se cunoască, să se dezvolte și să se bucure în siguranță de vacanță și copilărie.

În cele 10 zile cât durează o serie,  sunt stabilite acțiuni diverse, dintre care amintim:  animație socio educativă în spații diverse; jocuri de dezvoltare a gradului de socializare;  drumeții tematice în zone turistice de o frumusețe rară; familiarizarea cu gospodăriile țărănești și modul în care este organizată și desfășurată munca localnicilor;   miniexcursii la mănăstririle Aftea, Strungari,  Complexul  muzeal Pianu de Sus și Cetatea Alba Iulia; participarea la competiții sportive organizate atât pe terenul de joacă amenjat în cadrul  proiectului, cât  și la Parcul  de aventură Alba Iulia; ateliere creative pentru dezvoltarea simtului artistic, a răbdării și  imaginației etc.  Activitățile cu un grad mare de noutate pentru copii sunt  “şezătoarea  satului“  și  ”întâlnirea cu meșterii populari” de la care vor învăța  tehnici de prelucrare a lemnului , pictură pe piatră, sticlă și lemn; torsul cu furca;  depănarea firelor de lâna cu vârtelnița; cusături  pe pînză în chilin și cruciulițe.

”Comuna Pianu a devenit cunoscută la nivel național pentru modul în care susține petrecerea vacanțelor pentru copiii cu risc de marginalizare socială, ne-a declarat dl. Petruse Marian Ioan, primarul comunei. Facem acest lucru de peste 14 ani și ne bucură rezultatele obținute, dar mai ales faptul că unii dintre beneficiarii taberelor anterioare sunt acum voluntarii noști. Pare  greu de crezut, dar peste 75 % dintre copiii care vor  veni in această vară la Strungari participă pentru  prima dată într-o tabără și acest lucru spune multe despre copilăria lor”.

Costurile legate de organizarea taberei  sunt acoperite integral prin proiect, acestea incluzând transportul, cazarea, masa, materialele igienico-sanitare și  consumabilele necesare activităților lucrative.

Relații suplimentare pot fi obținute de la sediul administrativ al proiectului, Comuna Pianu, str. Principală nr.94 tel/fax:0258761111 email: primariacomuneipianu@yahoo.com, persoana de contact manager proiect, Catargiu Camelia Cristina sau de la Asociația ”Sprijiniți Copiii,, Email: ascpianu@yahoo.com, persoana de contact Tör Maria, asistent relații publice și comunicare.

Asistent relații publice și comunicare, Tör Maria

Share This Post

Asociația „Sprijiniți copiii“ este o structură privată, non-profit care acționează alături de actori relevanți din societate pentru dezvoltarea și incluziunea socială a copiiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte