Share This Post

Actualitate / Alte anunturi / Carusel de știri / Premii de excelență

Asociația ”Sprijiniți copiii” participă la Gala Societății Civile

Asociația ”Sprijiniți copiii” participă la Gala Societății Civile

Competiția anuală “Gala Societății Civile” este cel mai important proiect dedicat activității sectorului asociativ din România. Inițiat în anul 2002, proiectul este marcă înregistrată a Fundației ”Gala Societății Civile”.
În acest an, gala are 17 secțiuni în care structurile asociative interesate au avut posibilitatea să înscrie proiecte și programe finalizate până la data de 31 decembrie 2016. Etapa de evaluare se va finaliza la mijlocul lunii mai, iar festivitatea de acordare a premiilor va avea loc în luna iunie a.c.
După o absență de 10 ani, asociația noastră revine în competiția națională cu proiectul ”Complex de Servicii Integrate” Pianu la Secțiunile ”Educație, Învățământ, Cercetare” și ”Originalitate”. Asociația noastră a fost inițiatorul proiectului, iar beneficiarul finanțării a fost Comuna Pianu, calitate care a implicat responsabilități de management. Totodată, proiectul s-a bucurat de sprijinul a 10 școli din județul Alba care au avut statutul de asociat și 152 de voluntari.
Implementat timp de 23 de luni, proiectul a beneficiat de sprijinul financiar al Programului RO10 “Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale”(CORAI), finanţat prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014; Operator Program Fondul Român de Dezvoltare Socială.
În cadrul celor 14 ediții anterioare au fost înscrise în competiție peste 2.000 de proiecte sociale, implementate de organizații neguvernamentale din întreaga țară. Asociația noastră a participat la patru ediții și a adus în județul Alba ”Oscarul” la trei dintre acestea, secțiunea ”Servicii sociale pentru categorii defavorizate”. Totodată, alte proiecte desfășurate de noi au obținut mențiuni speciale sau au fost nominalizate la Secțiunea ”Comportament civic și participare publică”.
”Am lipsit din competiție nu pentru că am dus lipsă de rezultate, dar am considerat că premiile obținute la trei ediții erau confirmări suficiente ale lucrului bine făcut. Acum, trecând un deceniu și sectorul asociativ dezvoltându-se foarte mult, cred că a venit vremea să aflăm din nou care este locul nostru la nivel național”, susține Maria Ilea, directorul asociației.
Dorim succes tuturor participanților, felicităm organizatorii și credem în trăinicia ”binelui bine făcut”!

anunt GSC

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sari la bara de unelte